Flipperin SM-kisat 2022 pelattiin Seinäjoen Ideaparkissa 10.-11.9. Kisat järjestettiin yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan Flipperiklubin kanssa. Kisaamaan oli saapunut yli 60 pelaajaa ympäri Suomea aina Helsinkiä ja Rovaniemeä myöten. Tapahtuma herätti yleisössä runsaasti mielenkiintoa ja pelaamaan saatiin houkuteltua myös uusia flipperikasvoja. Mediasta paikalla olivat Ilkka-Pohjalainen ja Yle Pohjanmaa, jonka tekemää videota on katsottu jo yli 20000 kertaa Yle Areenasta.

Lauantaina pelatun karsintapäivän päätteeksi selvillä oli 32 parasta pelaajaa, jotka jatkoivat sunnuntain finaaliin. Sunnuntain pelien päätteeksi Suomen mestariksi kruunattiin Olli-Mikko Ojamies, joka voitti finaalipelissä Markus Virtasen 3-0. Finaalipelin koneina toimivat Indiana Jones, Ghostbusters ja Jurassic Park. Kolmanneksi kisassa sijoittui Mikko Piironen.

Sunnuntaina pelattiin myös sivukisana Pohjanmaa Knockout. Sivukisan voiton vei Luukas Marttinen, toiseksi sijoittui Hannu Polso ja kolmanneksi tuli Juha Iijalainen.

Suomen Flipperinpelaajat Ry onnittelee kaikkia voittajia ja kiittää jokaista osallistujaa mahtavasta ja mukavasta tapahtumasta.

Keskellä uusi Suomen mestari Olli-Mikko Ojamies, vasemmalla toiseksi sijoittunut Markus Virtanen ja oikealla kolmanneksi tullut Mikko Piironen.

Finaalin striimi

Flipperin SM-kisat 2022 Finaali – Olli-Mikko Ojamies vs. Markus Virtanen