Kiitos kaikille pelaajille osallistumisesta Flipperin SM-kisoihin! Teimme uuden ennätyksen osallistujamäärässä, 104 pelaajaa on huikea määrä harrastajia kotimaan kisoissa. Järjestelyt tuntuivat sujuvan jouhevasti ja mitään ihmeempiä häslinkejä ei tullut loppuviikon aikana.

Flipperin Suomen Mestari 2023 on Luukas Marttinen! Onneksi olkoon!
Toiseksi sijoittui Olli-Mikko Ojamies ja kolmanneksi Topi Ahonen.

Flipperin Nuorten SM-kisoissa voiton vei Topi Ahonen! Onneksi olkoon! 
Muut finalistit olivat 2. Emil Suontama 3. Toivo Suontama.

Warm up-kisan voittajat: 1. Luukas Marttinen 2. Juha Iijalainen 3. Topi Ahonen.
Last chance-kisan voittajat: 1. Luukas Marttinen 2. Topi Ahonen 3. Toni Ahonen.

Kisoista tuli todella paljon videomateriaalia, josta voi ihalla omaa tai muiden pelaajien taidonnäytteitä ja samalla oppia uusia kikkoja seuraaviin kisoihin. Katso videot – www.youtube.com/@suomenflipperinpelaajat/

Kisojen WPPR-pisteet ovatkin jo nähtävissä IFPAn sivuilla https://www.ifpapinball.com/tournaments/view.php?t=68387

Suuret kiitokset myös kisojen järjestelyihin osallistuneille henkilöille! 

Erityiskiitos ydintiimille: Pauli Lindholm, Tuukka Suontama, Juho Suontama, Pasi Rantanen, Tomi Elo, Mika Marttinen, Marco Suvanto.

Sekä muita avustajia: Timo Parkki, Tuukka Jääskeläinen, Jussi Rantala, Arsi Rosengren, kaikki tuloskirjaajat, striimissä avustaneet ja muut roudarit!


Järjestäjä
Flipperin SM-kisat järjestää Suomen Flipperinpelaajat ry – FLIPP yhteistyössä Flipperiparkin kanssa.

Osallistuminen
Flipperin SM-kisat on avoin kaikille Suomen kansalaisille tai vakituisesti Suomessa asuville.

Ilmoittautuminen
Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt. Voit ilmoittautua kisaan suoraan paikan päällä kisatoimistossa.

Ilmoittautuneet pelaajat >

Mikäli joudut perumaan ennakkoilmoittautumisesi, niin laita viestiä info@flipp.fi

Osallistumismaksu
Osallistumismaksu on Flipp ry:n jäseniltä 15€ ja muilta 25€.
Uusille pelaajille keskiviikkona ja torstaina osallistumismaksu on 10€ (IFPA:n kisaosallistumisia 5 tai alle).
Flipperin Nuorten SM-kisojen osallistumismaksu on 5€.

Koko viikonlopun kisojen paketti on Flipp ry:n jäseniltä 50€ ja muilta 60€. Warm up ja Last chance-kisojen osallistumismaksu on 20€/kisa. Paketti ei sisällä Flipperin Nuorten SM-kisoja.

Kisapaikka
Kisapaikka ja -toimisto sijaitsevat Lahdessa, pelihalli Flipperiparkissa, osoitteessa Hämeenkatu 9, 15110 Lahti.

Kisaviikonlopun aikataulu

  • ke 15.11. 18.00-22.00 Flipperin SM-kisat – karsinta
  • to 16.11. 16.00 – 22.00 Flipperin SM-kisat – karsinta
  • pe 17.11. 12.00 – 22.00 Flipperin SM-kisat – karsinta (18-22 ei Warm up-kisan osallistujille)
  • pe 17.11. 18.00 – 24.00 Warm up-kisa
  • la 18.11. 9.00 – 15.00 Flipperin SM-kisat – karsinta
  • la 18.11. 15.00 – 24.00  Flipperin SM-kisat – jatkopelit
  • su 19.11. 9.00 – 16.00 Flipperin Nuorten SM-kisat
  • su 19.11. 10.00 – 16.00 Last chance-kisa

Keskiviikko 15.11.2023
Kisapaikka ja kisatoimisto aukeavat klo 18.00. Rekisteröitymisen jälkeen voi aloittaa pelaa pelaamaan karsintasuorituksia. Karsinta jatkuu klo 22.00 saakka.

Torstai 16.11.2023
Kisapaikka ja kisatoimisto aukeavat klo 16.00. Rekisteröitymisen jälkeen voi aloittaa pelaa pelaamaan karsintasuorituksia. Karsinta jatkuu klo 22.00 saakka.

Perjantai 16.11.2023
Kisapaikka ja -toimisto aukeavat klo 12.00. Rekisteröitymisen jälkeen voi aloittaa pelaamaan karsintasuorituksia. Karsinta jatkuu klo 22 saakka, mutta voi jatkua Warm up-kisan loppuun saakka. Asiasta ilmoitetaan paikan päällä.

Warm-up kisa alkaa klo 18.00. Warm up-kisassa mukana oleva pelaaja ei voi suorittaa karsintasuorituksia. Kisan osallistujamäärä maks. 40 pelaajaa.

Lauantai 18.11.2023
Kisapaikka ja -toimisto aukeavat klo 9.00. Rekisteröitymisen jälkeen voi aloittaa pelaamaan karsintasuorituksia. Karsintasuorituksien pelaaminen tulee aloittaa viimeistään klo 13.00 mennessä. Klo 14.45 jälkeen ei voi aloittaa uutta karsintasuoritusta mahdollista plungaus-suoritusta lukuunottamatta. Karsinta päättyy klo 15.00.

Flipperin SM-kisan jatkopelit alkavat väittömästi karsinnan jälkeen. Jatkopeleihin osallistuvan pelaajan on tulee olla paikalla klo 15.00 mennessä. Palkintojen jako heti finaalin jälkeen.

Sunnuntai 18.11.2023
Flipperin Nuorten SM-kisat
Kisapaikka ja -toimisto aukeavat klo 9.00. Rekisteröitymisen jälkeen voi aloittaa pelaamaan karsintasuorituksia. Karsinta jatkuu klo 12.00 saakka. Karsinnan jälkeen pelataan jatkopelit. Palkintojen jako heti finaalin jälkeen.

Last Chance-kisa
Kisa alkaa klo 10.00 ja päättyy noin klo 16.00. Tauko Flipperin Nuorten SM-kisojen finaalin ajan n. klo 12-13.


Flipperin SM-kisat 2023 karsinta

Karsinnassa jokainen pelaa yhden suorituksen 18 koneeseen. Jokainen pelattu tulos kirjataan tulosjärjestelmään tuloskirjaajan toimesta.

Tulokset pisteytetään konekohtaisesti siten että, paras tulos saa 200 pistettä, seuraavaksi paras saa 195 pistettä, kolmanneksi paras 190 pistettä ja siitä eteenpäin seuraavaksi paras saa aina yhden pisteen vähemmän kuin edellinen.

Jokaisen pelaajan kaikki konekohtaiset pisteet lasketaan yhteen ja pelaajat järjestetään järjestykseen sen mukaisesti. Karsinnan päätyttyä 32 eniten pisteitä saanutta pelaajaa pääsee jatkopeleihin. Mikäli pelaajia on vähemmän kuin 64, niin maks. puolet pääsee jatkopeleihin.

Karsintojen tasapisteissä olevien pelaajien sijoitukset määräytyvät konekohtaisten sijoitusten mukaan. Se pelaaja, joka on saanut eniten 1. sijoja (200 pistettä) sijoittuu korkeammalle, mikäli tässä ollaan tasoissa, niin tarkastellaan sijoja 2., 3., 4. jne. kunnes pelaajien välinen ero selviää.

Mikäli pelaaja ei ehdi pelaamaan kaikkia kisakoneitaan siten, että viimeisen koneen aloittaminen alkaa klo 14.45, niin pelaaja saa plungata pallot koneissa, joissa suoritus puuttuu ja tuloskirjaaja kirjaa pisteet, siten kukaan ei jää missään koneessa nolla-vertailupisteeseen. Mikäli pelaaja ei ole pelannut 9/18 karsintasuoritusta klo 14.45 mennessä, niin pelaajan kaikki suoritukset poistetaan ja plungausta ei sallita.

Jatkopeleihin pääsystä tasapisteissä olevien pelaajien kesken pelataan lisäkarsintasuoritus juryn arpomalla koneella.

Karsintakoneet
Avengers: Infinity Quest (Premium), Bram Stoker’s Dracula, Dirty Harry, Doctor Who, Game of Thrones (Pro), Godzilla (Premium), Guardians of the Galaxy (Pro), Iron Maiden: Legacy of the Beast (Pro), Jack*Bot, James Bond 007 (60th LE), Johnny Mnemonic, Junk Yard, Led Zeppelin (Premium), Metallica (Pro), Party Zone, Red & Ted’s Road Show, Stranger Things (Pro), The Mandalorian (Pro).

Konekohtaiset säädöt
Kaikista koneista on asetuksista extrapallot pois päältä ja tournament mode päällä. Jokaisessa karsintakoneessa on ilmoitettu tehdasasetuksista poikkeavat arvot. Mikäli kone kuitenkin antaa jostakin syystä extrapallon pelaajalle, niin karsinnassa se pelataan ja jatkopelivaiheessa vain plungataan.

Koneen rikkoutuminen 
Jos karsintakone vikaantuu, niin se pyritään korjaamaan mahdollisimman nopealla aikataululla. 
Kisassa on yksi varakone. Torstaina ja perjantaina kaikki pelaajat pelaavat varakoneeseen yhden tuloksen. Varakone ja sen pelatut tulokset otetaan käyttöön, jos yksi karsintakone rikkoutuu siten, että sitä ei saada korjattua. Jos useampi karsintakone rikkoutuu ja poistuu käytöstä, niin sitten ne poistetaan tuloslistoilta kokonaan.

Tulosten seuranta
Karsinta – https://next.matchplay.events/tournaments/120240
Jatkopelit – https://next.matchplay.events/tournaments/120242

Flipperin SM-kisat 2023 jatkopelit

Nimenhuuto aloitetaan lauantaina klo 15.00, mikäli pelaaja ei ole silloin paikalla, eikä saavu nimenhuudon aikana tai ei ole ollut yhteydessä turnausjohtajaan, niin tuloslistalta nostetaan seuraava pelaaja jatkopeleihin.

Jatkopeleissä pelataan neljän pelaajan ryhmissä neljä konetta, jotka pelaajat valitsevat. Pisteet koneista jaetaan voittajalle 4, toiselle 2, kolmannelle 1 ja viimeiselle 0. Neljän pelin jälkeen kaksi parasta etenevät seuraavalle kierrokselle finaalinelikkoon asti. Viimeisen neljän pelaajan ryhmän voittaja on Flipperin Suomen Mestari!

Jatkopeleistä pudonneet pelaajat laitetaan tuloslistalle paremmuusjärjestykseen kierroksen kerättyjen pisteiden perusteella. Sijoitusotteluita ei pelata.

Konevalinnat jatkopeleissä
Konevalinnat ensimmäiselle kierrokselle suoritetaan nimenhuudon jälkeen siten, että jatkopeleissä on käytössä 18 konetta ja kierroksen aikana samaa konetta pelataan maksimissaan 2 kertaa kaikkien ryhmien kesken.

Konevalinta suoritetaan siten, että karsintojen paras valitsee ensimmäisenä, sitten toinen jne. sijaan 32 asti. Mutta kuitenkin niin, että mihinkään koneeseen ei kierroksen aikana tule enempää kuin 2 peliä. Pelaaja voi käyttää konevalintaansa maksimissaan 30 sekuntia ja mikäli ei pysty päättämään valintaansa, niin valinta siirtyy seuraavalle vuorossa olevalla, tällöin pelaaja, joka ei vielä valinnut konettaan siirtyy valintajonon viimeiseksi.

Samaa konetta voi pelata ryhmän sisällä vain yhden kerran samalla kierroksella. Pelaaja ei voi valita uudestaan jo valitsemaansa konetta myöhemmässä vaiheessa jatkopelejä tai finaalissa. Mikäli valittua konetta pelaa jo toinen ryhmä, niin pelaajat siirtyvät seuraavalle koneelle, joka heille on valittu ja pelaavat sen ensin.

Pelaajien pelijärjestys
Ryhmän parhaiten karsinnoissa pelannut saa valita mitä pelipaikkaa haluaa pelata, seuraavaksi valinnan tekee ryhmän toiseksi paras jne. Kaikki 4 konetta pelataan samassa valitussa järjestyksessä.

Pelin aloittaminen ja paikallaolo
Pelaajien on mentävä koneelle viipymättä ja jos pelaajaa ei tavoiteta tai hän ei ole koneella 3 minuutin kuluessa, niin hänen ensimmäisen pallonsa voidaan plungata kentälle, muissa palloissa aika on 60 sekuntia. HUOM! Plungaus tapahtuu vain tuomarin toimesta. Jokaisen pelaajan täytyy aloittaa oma pelivuoronsa aina 60 sekuntin sisään edellisestä pelaajasta. Mikäli pelin viivyttämistä tapahtuu, ole ensisijaisesti yhteydessä tuomaristoon.

Koneen rauhoittaminen tiltin jälkeen
Pelaajan täytyy aloittaa vuoronsa tiltin jälkeen 90 sekuntin sisään ja mikäli edellinen pelaaja on saanut aikaan varoituksen muttei tilttiä, niin odotus on normaali pelivuoron aika, 60 sekuntia.

Flipperin SM-kisat on IFPA WPPR rankattu sekä FINCS-osakilpailu.


Flipperin Nuorten SM-kisat 2023

Osallistuminen
Flipperin Nuorten SM-kisat on avoin kaikille Suomen kansalaisille tai vakituisesti Suomessa asuville vuonna 2008 tai myöhemmin syntyneet.

Ilmoittautuminen
Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt. Voit ilmoittautua kisaan suoraan paikan päällä kisatoimistossa.

Osallistumismaksu
Flipperin Nuorten SM-kisojen osallistumismaksu on 5€.


Flipperin Nuorten SM-kisat 2023 karsinta

Karsinnassa jokainen pelaa yhden suorituksen 6 koneeseen. Jokainen pelattu tulos kirjataan tulosjärjestelmään tuloskirjaajan toimesta.

Tulokset pisteytetään konekohtaisesti siten että, paras tulos saa 100 pistettä, seuraavaksi paras saa 97 pistettä, kolmanneksi paras 95 pistettä ja siitä eteenpäin seuraavaksi paras saa aina yhden pisteen vähemmän kuin edellinen.

Jokaisen pelaajan kaikki konekohtaiset pisteet lasketaan yhteen ja pelaajat järjestetään järjestykseen sen mukaisesti. Karsinnan päätyttyä 4 eniten pisteitä saanutta pelaajaa pääsee jatkopeleihin.

Karsintakoneet
Batman the Dark Knight, Junk Yard, Jurassic Park (Pro), Red & Ted’s Road Show, The Mandalorian (Pro), The Simpsons Pinball Party

Karsintatulosten seuranta
Match Play – https://next.matchplay.events/tournaments/120241

Flipperin Nuorten SM-kisat 2023 jatkopelit

Jatkopelissä pelataan neljän pelaajan ryhmässä neljä konetta, jotka pelaajat valitsevat. Samaa konetta voi pelata ryhmän sisällä vain yhden kerran samalla kierroksella. Pisteet koneista jaetaan voittajalle 4, toiselle 2, kolmannelle 1 ja viimeiselle 0. Eniten pisteitä kerännyt pelaaja on Flipperin Nuorten Suomen Mestari!

Pelaajien pelijärjestys
Ryhmän parhaiten karsinnoissa pelannut saa valita mitä pelipaikkaa haluaa pelata, seuraavaksi valinnan tekee ryhmän toiseksi paras jne. Kaikki 4 konetta pelataan samassa valitussa järjestyksessä.


Warm up & Last chance -kisat
pe 17.11. klo 18.00 Warm up-kisa (maks. 40 osallistujaa) TÄYNNÄ! Varasijoille otetaan 10 pelaajaa.
su 19.11 klo 10.00 Last chance-kisa (tauko Flipperin Nuorten SM-kisojen finaalin ajan n. klo 12-13)

Karsinta
Karsinta pelataan 4 pelaajan ryhmissä 7-5-3-1 pisteytyksellä (Swiss pairing). Kierroksia pelataan 5 ja 16 parasta menee jatkoon. MatchPlay hoitaa tiebreakit laskemalla ensimmäiset ja toiset sijat.

Karsintatulosten seuranta
Warm up – https://next.matchplay.events/tournaments/120237
Last chance – https://next.matchplay.events/tournaments/120239

Jatkopeli
Jatkopelit pelataan 4 pelaajan ryhmissä 16 pelaajan pudostuskaaviossa 4-2-1-0 pisteyksellä. Ryhmä pelaa 3 konetta per kierros ja 2 parasta menee jatkoon.

Konevalinnat jatkopeleissä
Konevalinnat ensimmäiselle kierrokselle suoritetaan siten, että jatkopeleissä on käytössä karsinnan koneet ja kierroksen aikana samaa konetta pelataan maksimissaan 2 kertaa kaikkien ryhmien kesken. Konevalinta suoritetaan siten, että karsintojen paras valitsee ensimmäisenä, sitten toinen jne, sijaan 16 asti. Mutta kuitenkin niin, että mihinkään koneeseen ei kierroksen aikana tule enempää kuin 2 peliä. Pelaaja voi käyttää konevalintaansa maksimissaan 30 sekuntia ja mikäli ei pysty päättämään valintaansa, niin valinta siirtyy seuraavalle vuorossa olevalla, tällöin pelaaja, joka ei vielä valinnut konettaan siirtyy valintajonon viimeiseksi. Samaa konetta voi pelata ryhmän sisällä vain yhden kerran samalla kierroksella. Pelaaja ei voi valita uudestaan jo valitsemaansa konetta myöhemmässä vaiheessa jatkopelejä tai finaalissa. Mikäli valittua konetta pelaa jo toinen ryhmä, niin pelaajat siirtyvät seuraavalle koneelle, joka heille on valittu ja pelaavat sen ensin.

Pelaajien pelijärjestys
Ryhmän parhaiten karsinnoissa pelannut saa valita mitä pelipaikkaa haluaa pelata, seuraavaksi valinnan tekee ryhmän toiseksi paras jne. Kaikki 3 konetta pelataan samassa valitussa järjestyksessä. Mikäli valittua konetta pelaa toinen ryhmä, siirrytään seuraavaan valintaan.

Jatkopeleistä pudonneet pelaajat laitetaan tuloslistalle paremmuusjärjestykseen kierroksen kerättyjen pisteiden perusteella. Sijoitusotteluita ei pelata.


Kisapaita

Tarjolla myös kisapaita ennakkotilauksella hintaan 20 euroa! Tee tilaus lomakkeella (tilausaika päättynyt) ja maksa paita ti 7.11. mennessä FLIPPin tilille, jolla vahvistat tilauksen. Näitä ei saa enää jälkikäteen 😉


Tuomarointi

Pelitilanteissa tapahtuvat epäselvyydet ratkaisevat kilpailun tuomarit. Kilpailuun liittyvissä laajemmissa ratkaisua vaativissa asioissa päätöksen tekee kilpailun jury. Turnauksen päätuomarina toimii Juho Suontama ja tuomareina Mika Marttinen ja Marco Suvanto. Juryyn kuuluu turnauksen tuomariston lisäksi vuorossa oleva TD, joko Pauli Lindholm tai Pasi Rantanen.


Säännöt ja ohjeet

Kisapaikalla suositellaan pitämään omia sisäjalkineita ja päihdeaineiden nauttiminen ei ole sallittua. Osallistu kisoihin vain terveenä ja huomioi hyvä käsihygienia!

Kisoissa sovelletaan PAPA:n (The Professional & Amateur Pinball Association) ja IFPA:n (International Flipper Pinball Association) kilpailuihin liittyviä sääntöjä.

Tutustu myös kisapelaamisen ohjeisiin!

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.


Striimi

Kisat tullaan striimaamaan FLIPPin YouTube-kanavalle. Osallistumalla kisoihin suostut, että sinua voidaan kuvata lähetykseen.


Vapaaehtoistehtävät

Kisojen järjestelyihin tarvitaan myös talkooapuja mm. tuloskirjauksessa ja striimissä. Vastikkeeksi kahden tunnin hommista on tarjolla 5 euron alennus osallistumismaksusta. Talkoovuoroja voi ottaa myös useampia. Ilmoittaudu tehtäviin ilmoittautumislomakkeella kertoen mitä haluat tehdä ja milloin. Järjestäjä ottaa yhteyttä ja sopii hommat tarkemmin.


Lisätietoja & mediayhteydet

Suomen Flipperinpelaajat ry
info@flipp.fi